bild
Skolan för
elektroteknik
och datavetenskap

Labbar grundkurs III, numd11

Laborationerna

Vid datorövningarna används Sima för hjälpkölista och redovisning. (Här finns info om Sima-manager.)
Laborationerna gäller numeriska tillämpningar med Matlab. De två första labbarna kan tillsammans ge fyra bonuspoäng till tentan. Ytterligare fyra bonuspoäng kan erövras via de fyra frivilliga hemtalen. Summa bonuspoäng är högst 5. Den tredje labben består av en projektuppgift som kräver tillämpning av flera numeriska algoritmer och redovisas ett par veckor efter tentan med föredrag och skriftlig rapport.

Laboration 1 och 2

Här finns de inledande 18 små Matlab-övningarna och lydelser till laboration 1 och laboration 2.



Boka tid och plats för redovisning av lab 1 och 2, samt bokning av uppgift och tid för Lab3. Görs med knappen nedan.
Boka Lab 3 samt tid och plats för redovisning av labben. Svåra labbar markeras med en stjärna i listan över labbar nedan. En del lätta labbar kan utvidgas till svåra labbar, se bokningslistan.
Vid behov anslås ytterligare lab 3-uppgifter och redovisningstider. Om du bokar en lab3-uppgift och inte hinner klart till angiven redovisningstid så måste du kontakta Bengt och meddela detta, så får du en senare redovisningstid. Tider för redovisning av lab 1 och 2 kommer också att finnas.
Boka tid för redovisning av lab 1 och 2, samt boka lab 3 här:
I alla bokade redovisningssalar finns dataprojektor tillgänglig. Dator får ni hålla med själva.

Lab 3

Tillämpningsproblemen , Laboration 3, finns av två svårighetsgrader- lätta och svåra. Flera lätta uppgifter har möjliga tillägg så de räknas som svåra. Projektens innehåll och redovisning bedöms och påverkar slutbetyget på följande sätt. De två sista raderna är slutbetygen. Mindre bra genomförd svår uppgift kan godkännas som lätt projekt.
Tentamensbetyg:ABCDE
Godkänt svårt projekt ABBCD
Godkänt lätt projekt BCCDE
Alla kräver användning av effektiva numeriska metoder. Redovisning sker med föredrag och en ingenjörsmässig rapport.
När du och din labbpartner bokar en lab3A eller en lab3B-uppgift (med diffekvationer) får ni också dag, tid och plats för ert föredragspass. Varje pass innehåller sex presentationer under en dubbeltimme.
Teknisk rapport Rapporten ska logiskt och begripligt sammanfatta bakgrund, problem, metoder, resultat, och slutsatser. Den ursprungliga problemlydelsen ska inte bifogas eller skrivas av. Texten ska vara så utförlig och lättbegriplig att läsaren skulle kunna göra om de beskrivna beräkningarna. Tänk dig att rapporten ska läsas av en ingenjör med till hälften glömda kunskaper i matematik, numeriska metoder, fysik m m- t ex du själv om tre år! Det är tillåtet med referenser till kurslitteraturen när det gäller de grundläggande numeriska metoderna. Rapporten skall ha ett snyggt försättsblad med uppgiftens titel, författarnas namn, årskurs och gärna en illustration. Rapporttexten kan vara mellan tre och sex A4-sidor och illustrerad med formler, figurer och kurvor--ritade för hand eller med dator.Rapporten ska inledas med en sammanfattning på högst tio rader. Eventuell MATLAB-kod och kompletterande utskrifter redovisas i bilagor.

Inlämning av rapport

Följande uppgifter SKALL finnas på omslaget.
-- namn, personnummer och program för var och en som gjort uppgiften (en rad per person),
-- kursomgångsförkortning, kursledarens namn, uppgiftens namn och inlämningsdatum på var sin rad.

Copyright © Sidansvarig: Bengt Lindberg <bengtl@nada.kth.se>
Uppdaterad 2011-10-14