bild
Skolan för
elektroteknik
och datavetenskap

Programutvecklingsteknik

Laborationer

Kursen omfattar sex obligatoriska laborationer och en frivillig laboration. Fem av de obligatoriska laborationerna har extrauppgifter som är frivilliga men kan höja betyget. Laborationerna genomförs i grupper om två personer eller enskilt.

Kvittensblad (Signature Sheet)

Varje godkänt labbmoment ska läggas in i vårt res-system av en handledare men vi rekommenderar att du dessutom ber om handledarens signatur på ditt kvittensblad. Kvittensbladet är ditt eget bevis på avklarade labbmoment. Vi lärare gör så gott vi kan men på en kurs med många labbar blir det oftast något litet fel i form av glömd rapportering eller fel rapportering. Då är det praktiskt att ha ett ifyllt kvittensblad att visa upp och enkelt lösa problemet.

Kvittensbladet på svenska finns här: kvittens.pdf

Signature sheet in english is available here: signatures.pdf

Laborationsuppgifter, tidsgränser och bonuspoäng

De obligatoriska laborationerna 1-6 har alla ett sista datum då de bör vara färdiga. Redovisad labb senast angivet datum ger en bonuspoäng till tentans del II, den som kan ge högre betyg än E. Maximala antalet bonuspoäng är alltså 6. Bonuspoängen ges om man är klar med grundlabben i tid och det blir ingen extra poäng om man gjort extrauppgifter i tid. Observera att man har nästan tre kursveckor på sig att göra den första labben som är ganska liten. Därefter bör man klara en labb per vecka. Det kan vara en bra idé att ligga lite före i början.

Alla labblydelser kommer så småningom att finnas klickbara i tabellen nedan, både på svenska och engelska.

Datum
Labb som bör vara klar
Obligatorisk labb
  100415 
  Labb1    Lab1-English
JA
  100422 
  Labb2    Lab2-English
JA
  100430 
  Labb3    Lab3-English
JA
  100507 
  Labb4    Lab4-English
JA
  100519 
  Labb5    Lab5-English
JA
  100521 
  Labb6    Lab6-English
JA
    
  Labb7    Lab7-English
NEJ

Extrauppgifterna behöver inte vara klara inom tidsgränsen för grundlabben.

I samband med att nya labbtillfällen las in har tidsgränserna för bonuspoäng för labbarna 3-6 skjutits fram lite. Den nya datumen står i färgen magenta i tabellen.

Labbredovisning

Kraven på varje uppgift beskrivs i labbpeket. UML-klassdiagram ska redovisas för samtliga labbar. Dessutom ska man ha begrundat frågorna i följande checklista inför redovisningen. Checklistan finns också tillgänglig från varje labb där den ska användas.

Vid labbredovisning måste båda gruppmedlemmarna vara både närvarande och aktiva i redovisningen.

Hjälp under schemalagd labbtid

Under de schemalagda labbarna finns handledare tillgängliga. Vi använder kösystemet Sima för hjälp och redovisning. Instruktion finns i labb1.

Betyg på laborationerna

Till laborationerna 2-6 hör extrauppgifter (labb 2 har två så det blir totalt sex st.). Betyget på kursens laborationsdel sätts på följande sätt:

Betyg E: Alla laborationerna 1-6  godkända.
   
Betyg C: Alla laborationerna 1-6  godkända.
  Obs! Ändring: Fem av sex extrauppgifter till laborationerna 2-6 godkända.
   
Betyg A: Alla laborationerna 1-6  godkända.
  Samtliga sex extrauppgifter till laborationerna 2-6 godkända
  Laboration 7 godkänd.

Extra labbtillfällen ?

Några extra är inlagda nu. Titta under rubriken Schema! Enstaka redovisningar utanför schemat tas emot av kursledaren i mån av tid och om studenterna har mycket goda skäl. Om det finns behov efter sista labbtillfället så kan några extra redovisningstillfällen ordnas.

Extra redovisningstillfällen

Möjlighet att redovisa labbar erbjuds tisdagarna 25 maj och 1 juni. Ytterligare något tillfälle i juni kan ordnas om det behövs. Tidsbokning rekommenderas för dessa redovisningar. Tänk på följande:
  • Använd Sima som vanligt!
  • Om du/ni bara ska redovisa extrauppgifter så välj X i bokningen. Flera X-uppgifter kan redovisas i samma bokning, annars en bokning per uppgift. Grunduppgift samt tillhörande X-uppgift är en uppgift.
  • Förbered redovisningen genom provköra programmet och se till att du/ni kan redogöra för alla delar!
  • Om ni bokar tid men sedan ändrar er så avboka, tack!
  • Det går bra att komma till labbtillfället även om man inte är bokad men vi prioriterar dem som bokat tid!
Tryck här för att hämta bokningslistor:
Copyright © Sidansvarig: Ann Bengtsson <ann@nada.kth.se>
Uppdaterad 2011-03-18