Utskrift Sök Innehåll Kontakt






KTH / Studentwebben / CSC / Magisterprogram

Datalogi

Magisterprogrammet i datalogi vid KTH ges vid Skolan för datavetenskap och kommunikation. Intagning görs såväl till hösttermin som till vårtermin. Examensbenämningen är: Teknologie magisterexamen inom huvudämnet informationsteknik. Inriktning mot datalogi. (På engelska: Master of science with a major in information technology. Specialization in Computer science.) Magisterprogrammet i datalogi omfattar 60 poäng och är ett program med ämnesdjup. Det innebär att studenterna redan vid ansökan ska ha en god grund i såväl matematik som informationsteknik. Programmet ger sedan djupare kunskaper i datalogi. Vi räknar med att sökande redan har läst programmeringskurser. Det kan dock bli aktuellt att ordna en kort kurs i javaprogrammering för redan programmeringskunniga.

Programmet omfattar 40 poäng kurser på C- och D-nivå för teknologer samt ett examensarbete om 20 poäng. Varje kurs ges i allmänhet en gång per år och vissa kurser förutsätter kunskaper från andra kurser. Vi räknar därför med att starta programmet både på hösten och på våren för att ge den enskilde studenten bättre möjligheter att välja kurser med en inriktning som intresserar honom/henne. Möjligheterna att välja kurser är goda, men hänsyn måste naturligtvis tas till förkunskapskrav, de allmänna bestämmelserna för magisterprogram samt att några kurser har en platsbegränsning.

Kurser
Studenten väljer en kombination av kursersom ger en specialisering inom något område. Alla kurskombinationer avslutas med ett examensarbete i datalogi under den tredje terminen.

Undervisningsspråk
Undervisningsspråket är svenska. Enstaka kurser kan dock ges på engelska. Mycket av kurslitteraturen är på engelska.

Ansökan
Programmet tar inte emot nya sökande. Sista antagningen var till HT 2006.

Frågor

Ansvarig för programmet är Mikael Goldmann. Du kan ställa frågor till honom via e-postadressen datalogimagister@nada.kth.se



 







Sidansvarig: Skolan för datavetenskap och kommunikation
Sidredaktör: Edward Wallquist, svl-open@kth.se
Uppdaterad: 2006-03-22